تحقق راهبرد «ایران قوی» به چه نیاز دارد؟
تهران- ایرنا- «حسین شاه پری» کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به بیانات رهبری مبنی بر لزوم قوی شدن ایران گفت: همان طور که رهبری هم تاکید کردند تحقق راهبرد ایران قوی بدون حضور گسترده مردم در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری امکان پذیر نیست.
انتخابات ریاست جمهوری در سالهای بعد از انقلاب همواره از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. راهبرد نظام مشارکت حداکثری مردم در همه انتخابات بوده و مردم هم به صورت میانگین مشارکت بالایی در انتخابات ریاست جمهوری داشتهاند. اما افزایش مشکلات معیشتی و برخی دیگر از مشکلات باعث نگرانیهایی در زمینه مشارکت مردم در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شده است.
رهبر انقلاب اول فروردین در سخنرانی زنده تلویزیونی خطاب به ملت ایران راهبرد نظام و کشور را «ایران قوی» اعلام کردند که یکی از الزامات مهم تحقق این شعار مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و تشکیل دولت قوی است.مقام معظم رهبری در مورد اهمیت انتخابات گفتند: از جنبهی داخلی، انتخابات در واقع یک نوسازی در کشور است؛ وقتی انتخابات انجام میگیرد یعنی یک افراد تازهنَفَسی وارد میدان میشوند، وارد کار میشوند و در دستگاه اجرای کشور یک نوسازیای به وجود میآید که این خیلی چیز مهمّی است.
رهبری در مورد اهمیت انتخابات از بُعد خارجی هم بیان داشتند: از جهت وجههی خارجی هم انتخابات و حضور مردم و مشارکت مردم، نشاندهندهی اقتدار ملّی است. این را همه باید بدانیم و اذعان کنیم که بله، امکانات دفاعی و قدرتهای دیپلماسی و امثال اینها به کشور اقتدار میدهد، در این شکّی نیست امّا بیش از همهی اینها مردم یک کشورند، ملّتند که اقتدار میدهند.
رهبر انقلاب در همین سخنرانی با بیان اینکه ما باید تلاش کنیم کشور را قوی کنیم. به راهبرد ایران قوی اشاره کرده و گفتند: خب، کشوری و ملّتی که میبیند دشمنیهای دشمنان و زیادهخواهان و مستکبران را، راه کار و علاجش این است که خودش را قوی کند. این قوّت کشور و «ایران قوی» یک شعار عمومی است، این را همه قبول دارند؛ آن کسی که بنده را هم قبول ندارد، شعار «ایران قوی» را قبول دارد. مسلّماً ایران قوی بهتر از ایران ضعیف و ناتوان و توسریخور است.
بیانات رهبر انقلاب در اول فروردین بسته گفتمانی کامل برای حرکت کشور است
«حسین شاه پری» کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه رهبر انقلاب طبق روال هر ساله در آغاز سال نو به تعیین شعار سال و ارائه چالشها و مسائل اساسی کشور در سالی که گذشت میپردازند ، به ایرنا گفت: رهبر انقلاب در سخنرانی یک فروردین هر سال به ارائه مهمترین چالشها، اصول و اهدافی که مجموعه نظام در سال جدید باید دنبال کنند میپردازند که امسال هم این اتفاق افتاد. این امر هم در ادامه مسیر سیره رهبری در این زمینه است که در سخنرانیهای خاصی به تشریح مبانی و اهداف کلان نظام می پردازند. سخنرانی اول فروردین هر سال و سخنرانی در سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) از جمله این سخنرانیها است.
شاه پری افزود: سه سر فصل عمده در سخنان رهبری برجسته بود. سرفصل اول در مورد شعار سال در زمینه تولید؛ پشتیبانیها و مانع زدایی بود. محور دوم در مورد اهمیت انتخابات ریاست جمهوری و ضرورت مشارکت مردم و محور سوم هم در مورد شاخصهای رئیس جمهور مطلوب بود. در واقع سخنان رهبر انقلاب یک بسته گفتمانی کامل برای مدیریت و حرکت کشور در سال ۱۴۰۰ بود که همه مجموعههای کشور باید این سخنان را سرفصل حرکت خود قرار دهند.
کارآمدی و حکمرانی خوب دال مرکزی سخنان رهبر انقلاب
این کارشناس سیاسی با اشاره به مسئله کارآمدی و الزامات حکمرانی خوب در سخنان رهبر انقلاب، گفت: اگر بخواهیم سخنان رهبری را با یک کلید واژه معرفی کنیم آن کلید واژه موضوع کارآمدی نظام سیاسی اسلامی با محوریت و شعار ایران قوی است. در همین سخنرانی تحقق ایران قوی وابسته به الزاماتی عنوان میشود. مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و تشکیل دولت قوی و کارآمد از الزامات ایران قوی است.
شاه پری با بیان اینکه قوه مجریه و شخص رئیس جمهور از جایگاه مهمی در نظام جمهوری اسلامی ایران برخوردار است، بیان داشت: امکانات در اختیار رئیس جمهور و وظایف او به قدری سنگین است که حضور فرد با کفایت، پاک دست و توانمند در این جایگاه ضروری است. از همین رو هم بود که رهبری توصیه کردند کسانی که این توانمندیها را در خود نمیبینند در انتخابات داوطلب نشوند.
وی با تاکید بر این نکته دولت کارآمد و قوی بدون مشارکت گسترده مردم در انتخابات تشکیل نمیشود، گفت: مشارکت مردم در انتخابات علاوه بر ایجاد امنیت برای کشور و تحقق وحدت ملی، باعث تشکیل دولت قوی و کارآمد میشود. بنابراین مردم در کنار همه مشکلات و نارضایتی که ممکن است از سیاستها و نهادهای اجرایی داشته باشند باید در انتخابات شرکت کنند. عدم شرکت به معنای تشدید مشکلات کنونی است.